SunSilva Oy on suomalainen perheomisteinen puiden suojeluun sekä uusien metsien perustamiseen erikoistunut yritys.

 

Suojele puu ostamalla se itsellesi tai lahjaksi Ikioma puu palvelumme avulla, tai kasvata puu haluamallesi metsäpohjalle tekemällä SunSilva Luontoteko™.

 

Palvelemme asiakkaitamme Pohjois-Suomesta käsin. Asiakkaamme, sekä yksityiset ihmiset että yritykset, tulevat kaikkialta maailmasta.

Ota yhteyttä

 

 

Olemme saaneet Avainlipun lisäksi arvostetun Yhteiskunnallinen Yritys -merkin. Merkki kuvastaa arvojamme ja olemme saavutuksestamme todella ylpeitä!

 

Lue lehdistötiedote allaolevasta painikkeesta:

Lue lehdistötiedote tästä!

Ikioma puu

Ikioma puu -palvelumme avulla pääset puun omistajaksi yhdellä ostoksella verkkokaupassamme. Ikioma puu on suosittu lahjana, ja sen voit ostaa myös itsellesi. SunSilvan metsistä löytyy pääosin koivua, kuusta ja mäntyä, mutta myös raitaa, leppää ja pensaskatajaa. 

 

Halutessasi saat puusta postitse kehystetyn todistuksen, jossa on kuva ostamastasi puusta, sydämen muotoinen tunnistelaatta valitsemallasi polttokaiverretulla tekstillä, puun sijaintikoordinaatit joiden avulla löydät puusi, sekä kuvaus puustasi. Voit varustella puutasi ripustamalla siihen linnulle pesäpöntön. Tämä onnistuu myöhemminkin, sillä puusi on löydettävissä metsästä milloin vain. 

 

Olet tervetullut katsomaan puutasi milloin vain.

Muistathan retkietiketin!

Osta Ikioma puusi tästä

Luodaan yhdessä elävä metsä

Metsien perustaminen on hikistä mutta hauskaa puuhaa. Yhdessä vielä hauskempaa!

 

Metsitettävät alueet kertovat jo meidän ensimmäistä kertaa kuviolle saapuessamme vähintään yhden sukupolven pituista tarinaa siitä, kuinka pellot tai turvetuotantoalueet aikoinaan hartiavoimin tehtiin. Nyt ympyrä on sulkeutunut, tila autioitunut ja toiminta lakkautettu. Sinun metsäsi tarina alkaa tästä. Kuvioiden historiaan tutustuminen, maanmuokkaukset, istutukset, perkaukset, lannoitukset, raivaukset… Tämä kaikki on meidän ihmisten kokemaa.

 

Ihmisten lähdettyä metsässä alkaa kuhina. Varsinkin metsän vartuttua eläinlajeja ja erilaisia kasveja ilmestyy alueelle valtavasti.

 

Sama tarina pätee myös Ikiomilla puillasi suojelemaan metsään. Siellä voit talvisin ruokkia eläimiä, kuten jäniksiä ja poroja, sekä antaa lintuperheelle suojaisan pesäpuun.

Tulevaisuuden ikimetsä (Old-growth forest)

Ikimetsällä tarkoitamme metsäaluetta, joka rajataan metsätalouden ulkopuolelle, ja näin siitä vuosikymmenten ja -satojen saatossa muodostuu tulevaisuuden aarnialue.

 

Lajikato on toinen ajankohtainen uhka ilmastonmuutoksen lisäksi. Ikimetsä on nimensä mukainen. Tämä alue muokataan sekä istutetaan sille sopivimmille puulajeille, ja annetaan kasvaa metsäneläimien ja kasvien uudeksi kodiksi, jossa häädön uhkaa ei ole.

Mikäli metsittyminen sitä vaatii, tehdään pienimmälle taimikolle taimikonhoitotoimenpiteitä, kunnes se voittaa kilpailussa heinikon ja metsä alkaa kasvamaan.

 

Tämän jälkeen se jätetään metsittymään ja kasvamaan korvaamattoman arvokkaaksi elinympäristöksi!

Kasvata puu Ikimetsään

Arvokas uudismetsä (Regenerated forest)

Uudismetsä voidaan luoda muun muassa seuraaville alueille: käytöstä poistunut turvetuotantoalue, vanha pelto tai niitty, tai muu metsittymistä vaativa alue, kuten entisaikainen pihapiiri tai muu aukio.


Uudismetsäkin on nimensä väärti. Tässä tapauksessa uudis-sana tarkoittaa uutta puusukupolvea. Alueelle tehdään sen vaatima maanmuokkaus, jonka jälkeen istutetaan sinne soveltuvimmat puulajit. Taimikkoa hoidetaan kasvatusmetsäksi saakka.

 

Metsäalan ammattilaisena olen nähnyt, kuinka metsäyhtiöt ovat jo tehneet muovin syrjäyttäviä, puukuiduista valmistettuja tuotteita ja tekstiilejä. On sanomattakin selvää, että puu on rakennusmateriaalina elävä ja ekologinen. Mitähän muuta siitä sitten sadan vuoden päästä tehdäänkään? 

Kasvata puu Uudismetsään

Nimensä veroinen parempi metsä (better forest)

Parempi metsä on termi, jolla tarkoitamme heikkolaatuisen metsittymisen täydennysistutusta tai todella vaativissa kohteissa uuden maanmuokkauksen sekä taimetuksen toteuttamista.


Nämä alueet ovat haastavimpia kohteita siksi, että maanmuokkaus on suunniteltava erityisen tarkoin tapauskohtaisesti, jottei muokkauskone työmaalle tullessaan tai siellä toimiessaan tuhoa metsän alkua.

 

Myös maaperä voi vaatia eri puulajia. Näiden alueiden koko vaihtelee suuresti, ja näitä riittää!

Kasvata puu Parempimetsään

Muut tuotteemme

#Hiiletön vuosi (#CARBON-FREEYEAR)

SunSilva haastaa jokaisen suomalaisen yksityishenkilön sekä yrityksen kompensoimaan hiilidioksidipäästöjään toteuttamalla hiilettömän vuoden.

 

Keskiverto suomalainen tuottaa 10 000 kg:n hiilijalanjäljen vuosittain. Tämän päästön voit kompensoida istuttamalla 17 puun taimea, jotka sitovat jokainen 600 kg hiilidioksidia elinkaarensa aikana. Voit itse päättää, millaista metsää haluat olla kasvattamassa!

Linnunpöntöt (BIRDHOUSES)

Haluaisitko tarjota jo olemassaoleviin metsiimme linnulle pesäpaikan? Voit hankkia omaan metsääsi tai meidän metsiimme Suomalaisen hyvänmielen linnunpöntön, joka tukee kaikin tavoin SunSilvan ideologiaa! 

 

Laadukkaat linnunpöntöt ovat hyrynsalmelaisen Jätkä-Juhon valmistamia.

Heinäpaali (Hay bale)

Aivan niin, kuivaheinäpaali! Tämän levitämme talvipakkasilla hangelle, josta jäniksillä ja poroilla on muuten vaikeuksia kaivaa ruokaa. Heinäpaali voidaan laittaa myös ruokinta-automaattiin, jossa se on suojassa lumituiskuilta.

 

Huom! Heinäpaalit levitetään VAIN talvisaikaan.

Osta tuotteet verkkokaupasta

Tutustu metsiin kuvagalleriassa

Kuvagalleriassa pääset tutustumaan metsiin hieman lähemmin. Kuvat eri metsätyyppejä edustavista metsistä voivat olla apunasi, kun valitset, millaista metsää haluat omilla puillasi luoda. 

Puun istutus on vain metsän tarinan alku – tämä ei jää tähän

Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa näet mitä metsissämme tapahtuu! Julkaisuissamme käymme läpi metsittymisen etenemistä ja erinäisiä vaiheita. Taimikonhoitoa, eväsretkiä, marja- ja sienisatoa, talviruokinnan onnistumista, erilaisia maisemakuvia ja mitä kaikkea SunSilvan polulta löytyykään.


Tavoitteenamme on myös luoda osaan metsistämme paikkoja, joissa voit käydä rentoutumassa, nauttimassa puustasi, sekä metsän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Esimerkiksi Silta-Ahon tilamme Taivalkosken Loukusassa olisi entisöitynä upea vanha tila hirsipirtteineen missä vierailla. On ollut ilo huomata, että te puiden omistajat olette jo käyneet vierailemassa metsissämme.

 

Toivotamme teidät kaikki puiden omistajat sekä kasvattajat tervetulleiksi metsiimme milloin vain!

Hanki tuotteemme verkkokaupasta

Voit hankkia kaikki tuotteemme vaivattomasti verkkokaupasta. Tee tilaus, ja me hoidamme homman loppuun.

 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää tuotteistamme tai toiminnastamme, ota meihin yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme. Palvelemme asiakkaitamme ympäri maailman!

Verkkokauppaan

Luotettavaa metsien kasvatusta ja suojelua

Palvelulupauksemme:

  • Minkä myymme, sen kasvatamme.

  • Kaikki puun kasvatuksesta muodostuvat kulut sisältyvät kasvatuspalvelumme (Luontoteko™) hintaan.

  • Jokainen suojeltu puu on löydettävissä metsistämme.

  • Voit vierailla metsissämme milloin vain. Muista retkietiketti!

  • Vuosien kokemus ja paikallistuntemus tekemäsi luontotyön pohjana.

Yhteystietomme

SunSilva on ympäristöystävällisyyden edelläkävijä. Joulupukin maassa.

Ota yhteyttä!