Ympäristöystävällisyyden edelläkävijä

Ota yhteyttä

SunSilva on uusi perheomisteinen metsitysyritys – metsien kasvatus on tutkitusti yksi tehokkaimmista keinoista taistelussa ilmastonmuutosta ja lajikatoa vastaan.

 

Meri koostuu pisaroista ja siksi sinun panoksesi on tärkeä! Emme vain istuta puita, hoidamme niitä metsäksi saakka ilman ylimääräisiä metsänhoitomaksuja. Tutustukaa uuteen Avainlippumerkittyyn päästökompensaatiopalveluumme. Yhteispelissä on voimaa!

 

Toimimme Pohjois-Suomesta käsin istuttaen puita ympäri Suomea (toistaiseksi metsiämme on vain Pohjois-Suomessa). Asiakkaamme, sekä yksityiset ihmiset että yritykset, tulevat kaikkialta Maailmasta.

Ota yhteyttä

 

 

Olemme saaneet Avainlipun lisäksi arvostetun Yhteiskunnallinen Yritys -merkin. Merkki kuvastaa arvojamme ja olemme saavutuksestamme todella ylpeitä!

 

Lue lehdistötiedote allaolevasta painikkeesta:

Lue lehdistötiedote tästä

Luodaan yhdessä elävä metsä

Tavoitteenamme on lisätä Suomen metsäpinta-alaa siihen soveltuville alueille, kuten jättömaa-alueille sekä erilaisille joutomaa-alueille. Voit itse päättää kuinka monta puuta haluat istuttaa ja millaista metsätyyppiä niillä luoda. Tarjoamme kolme eri vaihtoehtoa: ikimetsä, uudismetsä sekä parempi metsä. Tarjoamme asiantuntijuutemme mieluusti käyttöösi valintoja tehdessäsi.

 

SunSilva haastaa ihmiset, yritykset ja yhteisöt kompensoimaan hiilijalanjälkeään ja suojelemaan kallisarvoisinta omaisuuttamme, puhdasta luontoa.

 

Otathan meihin siis epäröimättä yhteyttä, kun haluat kantaa kortesi kekoon puutalkoissamme monimuotoisen luonnon hyväksi.

Tulevaisuuden ikimetsä (Old-growth forest)

Ikimetsällä tarkoitamme metsäaluetta, joka rajataan metsätalouden ulkopuolelle, ja näin siitä vuosikymmenten ja -satojen saatossa muodostuu tulevaisuuden aarnialue.

 

Lajikato on toinen ajankohtainen uhka ilmastonmuutoksen lisäksi. Ikimetsä on nimensä mukainen. Tämä alue muokataan sekä istutetaan sille sopivimmalle puulajille ja annetaan kasvaa metsäneläimien ja kasvien uudeksi kodiksi, jossa häädön uhkaa ei ole. Mikäli metsittyminen sitä vaatii, tehdään ihan pienimmälle taimikolle taimikonhoitotoimenpiteitä, kunnes se voittaa kilpailussa heinikon ja metsä alkaa kasvamaan. Tämän jälkeen se jätetään metsittymään ja kasvamaan korvaamattoman arvokkaaksi elinympäristöksi!

Kasvata puu ikimetsään

Arvokas uudismetsä (Regenerated forest)

Uudismetsä voidaan luoda muun muassa seuraaville alueille: myrskytuhoalue, turvealue, vanha pelto tai niitty, metsittymistä vaativa alue, kuten entisaikainen pihapiiri tai muu aukio tai uudistushakkuun jälkeinen aukko.


Uudismetsäkin on nimensä väärti. Tässä tapauksessa uudis-sana tarkoittaa uutta puusukupolvea. Alueelle tehdään sen vaatima maanmuokkaus, jonka jälkeen istutetaan sinne soveltuvin puulaji. Taimikkoa hoidetaan kasvatusmetsäksi saakka.

 

Metsäalan ammattilaisena olen nähnyt, kuinka metsäyhtiöt ovat jo tehneet muovin syrjäyttäviä, puukuiduista valmistettuja tuotteita ja tekstiilejä. On sanomattakin selvää, että puu on rakennusmateriaalina elävä ja ekologinen. Mitähän muuta siitä sitten sadan vuoden päästä tehdäänkään? Metsänhakkuista saadulla tuotolla varmistetaan uuden metsän kasvu.

Kasvata puu uudismetsään

Nimensä veroinen parempi metsä (better forest)

Parempi metsä on termi, jolla tarkoitamme heikkolaatuisen taimikon täydennysistutusta tai todella vaativissa kohteissa uuden maanmuokkauksen sekä taimetuksen toteuttamista.


Tässä olisi ollut mainostoimistolle töitä, sillä tämäkin metsä on nimensä veroinen. Nämä alueet ovat haastavimpia kohteita siksi, että maanmuokkaus on suunniteltava erityisen tarkoin tapauskohtaisesti, jottei suuri muokkauskone työmaalle tullessaan tai siellä toimiessaan tuhoa metsän alkua. Myös maaperä voi vaatia eri puulajia. Näiden alueiden koko vaihtelee suuresti, ja näitä riittää!

Kasvata puu parempaan metsään

Muut tuotteemme

#Hiiletön vuosi (#CARBON-FREEYEAR)

SunSilva haastaa jokaisen suomalaisen yksityishenkilön sekä yrityksen kompensoimaan hiilidioksidipäästöjään toteuttamalla hiilettömän vuoden.

 

Keskiverto suomalainen tuottaa 10 000 kg:n hiilijalanjäljen vuosittain. Tämän päästön voit kompensoida istuttamalla 17 puun taimea, jotka sitovat jokainen 600 kg hiilidioksidia elinkaarensa aikana. Istutamme kuitenkin enemmän taimia, sillä taimia uhkaavat monet vaarat varsinkin taimen alkumetreillä. Voit itse päättää, millaista metsää haluat olla kasvattamassa!

Ikioma puu (YOUR VERY OWN TREE)

Hanki ikioma puu! Puut sijaitsevat Taivalkosken kunnassa Loukusan kylässä, ihan Lapin maakuntarajan tuntumassa. Puun ostaja saa puun GPS-koordinaatit ja puuhun kiinnitetään nimilaatta, josta oman puunsa tunnistaa. Puuhun on mahdollista hankkia myös linnunpönttö.

Linnunpöntöt (BIRDHOUSES)

Haluaisitko tarjota jo olemassaoleviin metsiimme linnulle pesäpaikan? Voit hankkia omaan metsääsi tai meidän metsiimme Suomalaisen hyvänmielen linnunpöntön, joka tukee kaikin tavoin SunSilvan ideologiaa! 

 

Laadukkaat linnunpöntöt ovat hyrynsalmelaisen Jätkä-Juhon valmistamia.

Heinäpaali (Hay bale)

Aivan niin, kuivaheinäpaali! Tämän levitämme talvipakkasilla hangelle, josta jäniksillä ja poroilla on muuten vaikeuksia kaivaa ruokaa. Heinäpaali voidaan laittaa myös ruokinta-automaattiin, jossa se on suojassa lumituiskuilta.

 

Huom! Heinäpaalit levitetään VAIN talvisaikaan.

Osta tuotteet verkkokaupasta

Tutustu metsiin kuvagalleriassa

Kuvagalleriassa pääset tutustumaan metsiin hieman lähemmin. Kuvat eri metsätyyppejä edustavista metsistä voivat olla apunasi, kun valitset, millaista metsää haluat omilla puillasi luoda. 

Puun istutus on vain metsän tarinan alku – tämä ei jää tähän

Ei todellakaan! Metsän tarina ei jää taimen istuttamiseen, vaan alkaa siitä.

 

Tulevaisuudessa kehitämme puun rinnalle digitaalista tuotetta. Asennamme metsään riistakameroita, joilla näet mitä metsässäsi tapahtuu, ja kuvaamme muitakin videoita, joissa käymme läpi metsittymisen onnistumista ja erinäisiä vaiheita. Taimikonhoitoa, eväsretkiä, marja- ja sienisatoa yms.

 

Tavoitteenamme on rakentaa myrskypuusta muun muassa laavuja, joilla voit käydä rentoutumassa, sekä pitää metsä muutenkin virkeänä. Tulevaisuus on turvattu myös siten, että maanomistajat sitoutuvat vakuuttamaan taimikkonsa mahdollisten tuhojen varalta. Samoin vakuutamme ikimetsän. Mikäli metsä esimerkiksi palaisi tai sinne iskisi myrsky, istutamme uuden tilalle.

 

Tehdään yhdessä elävä metsä!

Kysy lisää

Hanki tuotteemme verkkokaupasta

Voit hankkia kaikki tuotteemme vaivattomasti verkkokaupasta. Tee tilaus, ja me hoidamme homman loppuun.

 

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää tuotteistamme tai toiminnastamme, ota meihin yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme. SunSilva palvelee asiakkaita ympäri Maailman Taivalkosken toimipisteeltään käsin.

Verkkokauppaan

Luotettavaa metsien istutusta

Tekemisiämme perään ovat katsomassa ja asiantuntijapalveluita tarjoamassa:

  • Suomen Metsäkeskus

  • Metsänhoitoyhdistykset.

Lisäksi hankimme alueelle soveltuvat taimet paikallisilta taimitarhoilta alueelle soveltuvan lajikkeen saamiseksi. Ja kuinka olla varma, että jokaista ostettua puun kasvatusta kohti todella istutetaan taimi? No siten, että koneellisessa istutuksessa jokainen istutettu taimi näkyy työohjelman kartassa. Tämän mahdollistaa istutuslaitteistoon asennettu GPS-laitteisto (Ei koske 2022 istutuksia).

Mikäli muokkauksia tehdään perinteisemmällä kalustolla, istutuspaikkojen ja taimien määrä varmistetaan toistuvin koealamittauksin sekä taimitarhalta ostettujen taimien määrän vastaavuudella myytyjen kanssa.

Puiden varttuessa merkitsemme kasvattamamme puut suuritarkkuuksisen GPS -laitteiston avulla työohjelman kartoille joista jokainen puu on tarkasti yksilöitävissä.

 

Tämä on vasta alkua, sillä kehittelemme puun rinnalle digitaalista tuotetta, jonka valmistuttua voimme paikantaa jokaisen taimen ja puun kuvan sekä koordinaattien kanssa senttien tarkkuudella! Tulevaisuudessa Voit siis tilata kuvan kasvattamastasi taimesta tai varttuneesta puustasi esimerkiksi viiden vuoden kuluttua ja näet maapallon toisella puolella kuinka puu voi. Varttuneiden puiden ostajat voivat olla puolestaan varmoja sijoituksistaan puusta lähetettyjen kuvien ja GPS-koordinaattien avulla. Samoilla koordinaateilla ei kahta samannäköistä puuta kasva.

Yhteystietomme